Calatori in Maroc – de Dragos Stoica, membru NPS Romania, nikonisti.ro

Calatori in Maroc – de Dragos Stoica, membru NPS Romania, nikonisti.ro

Dragos Stoica, membru NPS Romania, ne-a incantat deja cu fotografiile sale pline de culoare realizate in tari indepartate. Dupa Zanzibar, primavara aceasta, Dragos a calatorit in Maroc, fascinat fiind de frumusetea desertului. Va invitam sa vedeti cateva fotografii si sa aflati de la Dragos impresiile sale despre aceasta calatorie. In Maroc, Dragos a fotografiat cu Nikon D4 si Nikon D800 si obiectivele NIKKOR Fisheye AF 16mm f/2.8F,  AF-S NIKKOR 14-24mm F/2.8G ED, AF-S NIKKOR 24-70mm F/2.8G ED si AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR.

Nu exista loc pe planeta asta pe care nu mi-as dori sa il vizitez si fotografiez! Dar prima intalnire cu desertul Sahara, este cu siguranta o experienta inedita!

Este interesant Marrakech-ul, cu latura sa umana, dar ce m-a fascinat a fost frumusetea dunelor sub soare, si stralucirea stelelor deasupra lor, noaptea. Iar atunci cand impartasesti toate aceste experiente cu persoana iubita, fiecare cu un DSLR si un obiectiv la ochi, este ceea ce completeaza si face cu adevarat minunata o astfel de experienta!

Nu ne asteptam in schimb sa fie chiar atat de dificil sa fotografiam in mers de pe camila. Ei bine, este! Niste animale interesante si haioase, chinuite dupa parerea mea de catre om, pentru a plimba turisti ca noi. Sunt de o cumintenie rar intalnita! Au stat toata noaptea nemiscate, culcate ori in picioare, aproape la fel de neclintite precum dunele din jurul nostru, incat la o expunere de 30 de secunde, majoritatea camilelor, au iesit destul de clare.

Doar in timp ce le calaream, fiind legate in serie intre ele cu sfori, incercau sa se bage una peste alta, si chiar isi mai bagau curioase botul in 14-24mm, lasand nisip si balute pe marginea obiectivului.

Poti sa simti, sa vezi, sa pasesti pe toate plajele din lume, dar daca nu iei contact cu nisipul Saharei, pierzi ceva unic! Iar sa fii in mijlocul desertului la peste 40C si in zare sa vazi muntii Atlas acoperiti de zapada, este senzational, pare  un adevarat miraj.

 

Merita vizitat Marocul? Fara doar si poate! Cel putin o data in viata! Va las in compania fotografiilor sa va povesteasca ele restul detaliilor:

 

de Dragos Stoica,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating*